“Dance a playful body” / CNDB.

Ce poate corpul să facă!
“Dance a playful body” este probabil una dintre cele mai curajoase piese prezentate în spaţiul CNDB.
Pe 26 octombrie, de la ora 19.00, în studioul 2 al CNDB vă aşteptăm la o noua reprezentaţie a acestei piese, care în mod cert nu vă va lasa indiferenţi !

Spectacolul “Dance a playful body”, Istvan Teglas – performer, Andreea Novac – directie artistică, m-a schimonosit. Nu-i de ici de colo să fii martorul unui singur om, într-o liniște care cu fiecare secundă devine din ce în ce mai agresivă, un om care încearcă să urce pe un perete, care se contorsionează, urlă, schițează sinuciderea prin expectorarea intimității, a vomei, se dezbracă, fumează o țigară. E greu să îți revii după un astfel de spectacol, de unde să îl iei și să te iei, care e firul narativ, lipsesc replicile, conflictul și narațiunea sunt doar fragmentar-vizuale.”
(The chronicle – Un manual în 35 de minute de folosire a trupului pentru a te dezbăra de el)

Dance a playful body” e un spectacol curajos prin modalitatea de expunere. Cei doi artişti – Andreea Novac şi Istvan Teglas – nu şi-au propus să şocheze prin forma spectacolului, ci şi-au dorit să aducă la lumină expresia artistică a unei comunicări autentice.
Corpul lui Istvan Teglas este, în acest spectacol, expresia unei substanţe neschimbătoare, indestructibile, pe care se succed perpetuu situaţii asumate contextual, cu alte cuvinte, alternative ale unei deveniri însuşite cu mijloace performative.

Gina Şerbănescu – Corpul ca “idee-cameleon” în Teatrul Azi, nr. 1-2/2009

26 octombrie, ora 19.00, Studio 2, CNDB
Dance a playful body
Un spectacol de Andreea Novac
Interpret: Istvan Teglas

Producţie: Centrul de cultură „George Apostu” Bacău prin Swiss Cultural Programme România
Cu sprijinul Centrului Naţional al Dansului – Bucureşti

*spectacolul conţine nuditate

**intrarea la spectacol se face pe la etajul 3

Preţul unui bilet este de 10 lei redus.

Leave a Comment