Concert jazz – Tete-a-Tete Coffee Art & Chill.

Miercuri 1 septembrie de la ora 20:30 Tete-a-Tete Coffee Art & Chill, concert jazz sustinut de CALIN MORARU – pian, MIHAI SEBASTIAN – saxofon tenor, ANDY AVADANOAEI – chitara acustica si LUCIAN MAXIM – percutie.

Intrarea 20 lei.

Calin Moraru este pianist, creator de piese muzicale si profesor colaborator la liceul George Enescu din Bucuresti. A absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, la specializarea Jazz, clasa Mircea Tiberian. In ultimul an de facultate, a lucrat cu prof. Florin Raducanu, care mai tarziu l-a inclus intr-un proiect dedicat tinerilor talentati: Art Factory Project. In cadrul acestui proiect, Calin Moraru a cantat la Sibiu Jazz Festival 2009, alaturi de Florin Raducanu, intr-o colaborare romano-olandeza in care a fost implicat saxofonistul Jasper Blom (un important muzician si profesor olandez de jazz care a studiat cu David Liebmann si Joe Lovano). Dupa mai multe concerte in cluburile din tara, Calin Moraru are o activitate prolifică in anul 2010. Muzicianul este leader-ul trupei de acompaniament a elevei Suzana Lascu, castigatoarea premiului I la Galele Studentesti Sibiu 2010 si face parte din Florin Raducanu Quintet, formula de promovare a CD-ului I Fell Free, produs de Florin Raducanu Art Factory Project alaturi de solista Elena Morosanu. Acest CD a fost promovat printr-un concert care a avut loc în Piaţa Mica din Sibiu, in cadrul Festivalului International de Jazz, iar Calin Moraru apare in unele inregistrari de pe CD-ul I Feel Free.

Andy Avadanoaei are numai 17 ani si este elev în clasa a XI-a la clasa de jazz a lui Florin Raducanu de la liceul George Enescu din Bucureşti. Prof. Florin Raducanu afirma ca este impresionat de progresul uimitor pe care Andy l-a facut in doar 3 ani, de cand lucreaza cu el. In luna mai 2010, Andy a participat la Galele Studentesti de Jazz Sibiu 2010 reusind sa lase o impresie foarte buna atat juriului international cat si publicului meloman. In luna august 2010 Andy a cantat cateva piese alaturi de profesorul sau, Florin Raducanu, la un club de jazz de pe Calea Victoriei din Bucuresti, bateristul Eugen Nichiteanu fiind impresionat de tanarul chitarist. Andy Avadanoaei a participat la masterclass-ul sustinut de catre profesorul olandez Jasper Blom din cadrul Florin Raducanu Art Factory Project.Un viitor chitarist si muzician de jazz cu personalitate, simtţ melodic de exceptie, discernamant estetic, asa ni-l prezinta profesorul sau, Florin Raducanu.

Lucian Maxim este percutionist la Orchestra Simfonica Radio din Bucuresti. A castigat sectiunea Revelatia anului la Gala Premiilor Jazz (Premiile Muzza) 2009. Intre 1994 si 1996, a facut parte din cunoscuta trupa romaneasca Sarmalele Reci. In cariera sa, artistul a concertat alaturi de Johnny Raducanu, Marius Popp si Garbis Dedeian, iar in 2001 deschide cu un recital propriu concertul sustinut de Chick Corea in Bucuresti. Lucian Maxim a avut numeroase aparitii ca percutionist/ilustrator muzical pentru diferite performante teatrale inclusiv cunoscuta adaptare a Trilogiei Grecesti (prezentata in Romania, Franta, Scotia, Italia si Brazilia), in regia lui Andrei Serban, regizor roman stabilit in SUA.

Intrare: 20 lei

Leave a Comment