Subscribe to RSS Feed Twitter Facebook E-mail
Neapărat

Stufstock 2010

Festivalul Stufstock 2010, între 16 şi 22 august, în Vama Veche

Cea de-a opta ediţie a festivalului Stufstock se desfăşoară între 16 şi 22 august, pe plaja din Vama Veche, primele trupe confirmate fiind Luna Amară, Trooper şi Trupa Veche, informează organizatorii.

Pe lângă concertele cu care Stufstock-ul şi-a obişnuit, de şapte ani, publicul, anul acesta, evenimentul va cuprinde şi alte forme de exprimare artistică – teatrul, filmul, fotografia, literatura -, totul sub umbrela eco.

Anul acesta, muzica Stufstock va fi prezentă în trei spaţii de concerte: scena Rock, situată pe plajă, în nordul Vămii, scena Fusion World Stage, care va reuni mai multe tipuri de muzică, de la jazz, blues la electro, şi va fi amplasată tot pe plajă, şi scena Newcomers, unde vor cânta trupele noi, alese în urma unei preselecţii organizate în Bucureşti.

“Vama trebuie să rămână liberă de orice constrângere, de orice natură ar fi ea. Cred că pentru asta luptăm toţi cei care venim aici, în fiecare an, şi nu renunţăm, fie că spunem ce avem de spus prin muzică, fie prin alte căi. Stufstock există tocmai pentru că face să fie auzit spiritul Vămii”, spune Valentino Rudolf, producătorul festivalului.

Trupele care vor să se înscrie pentru a cânta pe scena Newcomers trebuie, înainte de toate, să poată să susţină un repertoriu propriu de minim 45 de minute. Ele îşi vor trimite demo-urile prin poştă, la CP 28, OP 79, Bucureşti, până la data de 2 iunie. După încheierea jurizării, care va dura o săptămână, vor fi alese 24 de formaţii care vor intra în semifinală şi vor concerta în luna iulie într-un club din Bucureşti, anunţat ulterior. În urma acestui concert, 12 trupe vor avea şansa să se lanseze printr-un show care va avea loc pe scena Newcomers din Vama Veche. Cele mai bune trupe “newcomers” care cântă la Stufstock vor fi, de asemenea, premiate.

Primul festival Stufstock a strâns pe plaja din Vama Veche, în anul 2003, peste 15.000 de vamaioţi şi, cu sprijinul mass-media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică rock din sud-estul Europei. Stufstock 2 a câştigat amploare, astfel, la eveniment aveau să participe 30 de artişti şi formaţii de muzică rock, 150 de muzicieni la 100.000 de waţi de sunet şi lumină. Un total de 18 ore de transmisie live şi 20.000 de oameni prezenţi.

Stufstock 3 bate recordul înscris cu un an înainte, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, şapte trupe internaţionale şi 30.000 de oameni. La Stufstock 4 au fost amenajate trei scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atât din România, cât şi din ţările vecine, eveniment la care au participat peste 10.000 de oameni. Stufstock 5 Greenfest a adus în Vama Veche 50 de trupe în patru zile de festival, la care au participat 20.000 de oameni şi 100 de voluntari. În 2008, la Stufstock 6, au cântat 50 de trupe, pe două scene, în faţa a 8.000 de oameni.

Printre trupele străine participante la ultimele ediţii se numără: Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica.

La ediţia de anul trecut au fost peste 15.000 de oameni care au venit pentru rock-ul românesc, reprezentat, printre alţii, pe plaja din Vamă, de Zdob şi Zdub, Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte, Baniciu & Kappl, Ovidiu Lipan Ţăndărică, E.M.I.L., Urma, Z.O.B., Luna Amară, Mike Godoroja & Blue Spirit, Trooper, Kumm, The Amsterdams.

http://www.stufstock.com/

0 Comentarii