Vernisaj MNAC – Olga Kisseleva: Double Life

Double Life este o instalatie video compusa (in varianta prezentata la MNAC) din trei dipticuri. Fiecare personaj isi imparte viata intre competentele/talentele reale si o activitate de subzistenta care nu are nicio legatura cu profesia lor.
Vernisaj – Olga Kisseleva: Double Life
Miercuri, 9 Iunie

Aceste dipticuri arata cotidianul schizofrenic al personajelor care penduleaza intre necesitate si pasiune, intre mediul de lucru si cel personal: un student la istoria artei care lucreaza intr-un fast food, un artist casier la un supermarket, un ecologist militant constrans sa distribuie ziare gratuite. Marturiile lor reflecta amenintarea individului cu alienarea prin munca, din cauza obligatiei de a merge la o slujba pe care nu si-au dorit-o. Situatie fara iesire? E discrepanta atat de mare intre activitatea dorita si activitatea care ii constringe? Totusi, acesti oameni au momente in care reusesc sa se exprime, cum ar fi tanarul artist care foloseste bonurile de supermarket pentru scopurile sale artistice. Cum identifica societatea personajele din Double Life? Un artist care mai are o slujba in plus, sau un muncitor care face lucrari de arta in timpul liber? Ce valoare au aceste “activitati paralele”? Olga Kisseleva dezvaluie dificultatile de a fi intr-o asemenea pozitie, dar si potentialul creativ al situatiilor.

Olga Kisseleva va invita sa deveniti co-autori ai unui nou episod din Double Life care va fi realizat la Bucuresti. Fiecare nou episod al proiectului consta intr-un material documentar despre viata protagonistului si un demers artistic, conceput de co-autor. Doritorii sunt invitati sa participe la discutia/prezentarea de marti 8 iunie, ora 16h00. Prezentarea va fi urmata de formarea unui grup artistic alcatuit din noii co-autori.

Leave a Comment