Where´s the Beef ?

.

Absolventii de la Istoria si Teoria Artei va invita la prima lor expozitie: Where’s the Beef?

Premisa .
Ideea e simpla, fiecare dintre noi propune un artist sau o lucrare. Ne este de la inceput evident ca expozitia va avea un caracter eterogen.

Where is What?
Le/i-am ales pe Astrochicas, Harry Guttman, copiii de la Street Delivery, Deea Serban, Jean-Lorin Sterian, Anca Stirbacu, Partog Vartanian si Alexandra Velescu. Ei nu par a impartasi, la o prima vedere, vreo perspectiva comuna. Dar se intalnesc, in mod exceptional, in acelasi spatiu, cu ocazia expozitiei de la UNAgaleria.

The Beef!
Eforturile individuale ale fiecaruia dintre noi au scopul comun de interogare a esentei actului artistic. De ce „Where´s the beef”? Pentru istoria sintagmei: de la aparent banala replica a unei reclame TV, din anii 80, ce promova hamburgerii de la Wendy´s, la transformarea ei in μιμητισμός (<>) si unitate culturala transferabila.

Where´s the Brief?
Intrebarea-titlu este asadar o expresie a cautarii unei consistente in demersul atat artistic cat si critic, care uneori poate parea golit de sens, o manifestare lipsita de motivatii convingatoare. Alteori acesta poate fi dublat de un efort hermeneutic care submineaza ideea initiala sau o exploateaza pentru a o inlocui cu un lung sir de forme fara fond.

Vernisajul expozitiei, luni, 5 iulie, ora 17, la UNAgaleria.

(Adrian Buga, Cristina Epure, Ana Maria Maciuca, Ruxandra Tulban, Roxana Vasile, Andreea Zaharia)

Leave a Comment